Što znači nemati dlaku na jeziku kao i izreka od kolijevke pa do roba, na skroz nesvakidašnji način pokazala nam je autorica puno priča, romana i različitih drugih tekstova za djecu i odrasle – Silvija Šesto Stipaničić, koja je u prepunoj Knjižnici svojom duhovitošću nasmijala i male i velike. Interaktivno druženje bilo je idealna prilika za provjeriti koliko djeca znaju o pubertetu, ljubavnim jadima, ali i različitim problemima i porocima s kojima se svatko od nas barem jednom u životu susreo. Premda je publika po dobi bila šarolika, od četvrtog pa sve do sedmog razreda osnovne škole, pametnim pitanjima, ali i pomalo neočekivano iskrenim odgovorima i komentarima nije bilo kraja. U svakom slučaju, ova autorica koja iza sebe ima nebrojeno puno kratkih i dugih, ali sve do jednoga duhovitih tekstova, nije imala dlaku na jeziku, što se djeci izuzetno svidjelo te su se u njezinom društvu osjećali više nego ugodno.

Ovaj susret organiziran je u suradnji s Udrugom CAM(H)P uime koje je u druženju s djecom sudjelovala i Julijana Adamović Atanasovski, i sama književnica. Osim ugodnog druženja i puno informacija o knjigama koje bi djeca zaista s veseljem mogla pročitati, saznali smo i za dva literarna natječaja na koje mogu djeca poslati svoje literarne radove.

Kako je izgledala ponovno prepuna knjižnica u kojoj je vladala odlična atmosfera, pogledajte na slikama, koje osim na ovoj stranici, možete vidjeli i na našoj www.gkvu.hr te na našem Facebooku.

{gallery}2013/02/18/06{/gallery}