×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/stories/2013/03/20/03
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2013/03/20/03

Utorak, 19. ožujka 2013. ostat će upamćen kao jedan od najznačajnijih datuma u povijesti Gradske knjižnice Vukovar jer se upravo tada ova knjižnica pridružila velikoj obitelji od oko 850 Američkih kutaka diljem svijeta, ali i onoj manjoj, koja je do sada brojila samo četiri člana u Hrvatskoj. Naime, nakon Zagreba, Zadra, Rijeke i Osijeka, peti Američki kutak u Hrvatskoj pronašao je svoje mjesto upravo u Gradskoj knjižnici Vukovar. Dočekan i vidno oduševljen kaubojskim plesom vukovarskih mažoretkinja, Veleposlanik Kenneth Merten se sa suradnicima po prvi puta našao u prostoru Gradske knjižnice Vukovar, koja je za ovu prigodu u potpunosti bila u američkom stilu. Prilikom svečanosti otvorenja, uzvanicima i svim gostima obratila se ravnateljica Knjižnice Vlatka Surma Szabo, koja je nazočne informirala o građi i uslugama koje ACVu nudi: više od 1000 naslova beletristike i knjiga za djecu i odrasle, oko 200 stručnih knjiga te 500 AV građe kao i brojne časopise. Posebno oduševljenje korisnicima su iPad i Playaway uređaji kao i Kindle e-čitači te zabavne konzole za sve generacije. Za potrebe pretraživanja interneta u okviru ACVu korisnici će imati i besplatni internet. American Corner Vukovar smješten je na Odjelu za odrasle korisnike i osmišljen je u dva dijela – Fun and Leisure Part te Bussines and Learning Part. Također se zahvalila i gđi Marici Bahlen i Siti Sonty, bez čije inicijative i svesrdnog zalaganja ova današnja priča ne bi ni postojala.

Nakon ravnateljice Gradske knjižnice Vukovar Vlatke Surma Szabo, nazočnima su se obratili gradonačelnik Vukovara gosp. Željko Sabo koji je svojom prepoznatljivom duhovitošću zaželio uspješnost ACVu-a te istaknuo nastavak dobre suradnje s Američkim veleposlanstvom u budućnosti. Njegova ekselencija, veleposlanik gosp. Merten obasnio je svrhu i cilj postojanja Američkih kutaka diljem svijeta te izrazio zadovoljstvo zbog otvaranja ovog petog po redu u Hrvatskoj. Američki kutak biti će mjesto susreta različitih kultura, upoznavanja novih tehnologija i načina učenja kao i informiranja, a okupljati će korisnike svih dobnih skupina, od onih najmlađih pa sve do onih najstarijih. Nakon presjecanja vrpce i službenog otvorenja ACVu-a u prigodnom programu zahvale sudjelovali su najmlađi polaznici engleske igronice Dječjeg vrtića Vukovar 1 te učenici OŠ Dragutina Tadijanovića i Mitnica kao i učenici Tehničke škole Nikola Tesla iz Vukovara. Učenici Strukovne škole Vukovar dodatno su uljepšali ovo događanje izradom različitih koktela osmišljenih u američkom stilu. Nije izostao niti American Snack, a za poseban glazbeni ugođaj pobrinuo se Ivan Kovačević - Jimi. Ovim putem još jednom zahvaljujemo svima onima koji su sudjelovali u ostvarenju američkog sna Gradske knjižnice Vukovar te pozivamo sve korisnike da od današnjeg dana dođu i koriste građu i usluge Američkog kutka, kao i da sudjeluju u programima koji će se u budućnosti u okviru njega organizirati.

Više fotografija pogledajte na našem web-u www.gkvu.hr ili na našem Facebook-u

{gallery}2013/03/20/03{/gallery}