„Raditi u vrtiću, jedna je divna igra traženja ljubavi. Igra koja nikada ne završava, a počinje svaki dan ispočetka. Igrajući se, s djecom rastemo, radujemo se i živimo. U svakom djetetu otkrivamo ono nešto što ga čini jedinstvenim, najboljim i samo svojim". Ovo su uvodne riječi odgojiteljica Mirjane Kulić i Vesne Ostrun, skupine Bubamare D.V. Vukovar 1, koje su zajedno s djecom i roditeljima osmislile i pripremile zbirku priča o ljubavi, prijateljstvu, dječjim igrama, zanimacijama i raznim drugim temama iz dječjeg svijeta. Praćene ilustracijama samih malih autora, ova „Škrinjica prijateljstva" zaista sadrži blago djetinjstva i dječje mašte i našeg vukovarskog kraja, koje otkrivamo čitajući priče različitih naziva: Prijateljstvo i ljubav; U Adici; Ptičica letilica i mali auto Sip; Sva se djeca imaju pravo igrati i mnoge druge.

U ovu zanimljivu škrinjicu zavirili smo u Gradskoj knjižnici Vukovar, u kojoj je po prvi puta na okupu bio ovako veliki broj autora i to u isto vrijeme. Nakon pozdravnih riječi ravnateljice knjižnice Vlatke Surma Szabo i veselih osvrta odgojiteljica, druženje je nastavljeno uz najdraži ljetni desert...

Ova će zbirka priča zasigurno obogatiti još jednu drugu i to puno veću škrinju s blagom, a to je blago naše knjižnice u okviru Zavičajne zbirke koja je svakim danom sve veća i vrjednija zahvaljujući malim i velikim autorima – sugrađanima.

Više fotografija pogledajte na našem facebook –u

{gallery}2013/06/19/03{/gallery}