{gallery}2013/09/27/01{/gallery} Gradska knjižnica Vukovar aktivno se uključila u obilježavanje Tjedna cjeloživotnog učenja koji se od ponedjeljka, 30. rujna pa sve do subote, 5. listopada provodi u cijeloj Vukovarsko – srijemskoj županiji. Osim Dana otvorenih vrata Gradske knjižnice Vukovar, koje provodimo u suradnji s HZZ-o, Školom stranih jezika Linguapax i dr., za vas smo pripremili i niz drugih zanimljivih sadržaja, predavanja i radionica.
Za sve zainteresirane pčelare i one koji to tek planiraju postati u utorak, 1. listopada 2013. s početkom u 17:00 sati održava se tribina pod nazivom „Ekonomska isplativost pčelarstva". Organizirana je u suradnji s Pčelarskom udrugom „Mali pčelar" Vukovar, a za cilj ima predstaviti pčelarstvo kao ekonomski isplativu djelatnost u tri teme : temeljna ekonomija pčelarstva, praktično pčelarstvo i proizvodnja pčelarskih proizvoda, zakoni i pravilnici u pčelarstvu.
„Zeleno za zdravlje" je naziv predavanja koje organiziramo u srijedu, 2. listopada 2013. u 18:00 sati, a u suradnji s Udrugom „Vukovarci dobre volje". Osim savjeta o zdravoj prehrani, nutricionistice Sanje Drobac, posjetitelji će imati priliku i kušati zelene kašaste sokove preporučene za poboljšanje zdravlja organizma.
Osim predavanja, u Knjižnici će tijekom pet dana, od ponedjeljka do petka u vremenu od 17:00 do 18:00 sati, biti organizirana i besplatna petodnevna informatička radionica za umirovljenike pod nazivom „UFO: Umirovljenici Furaju Online". Osim upoznavanja s osnovnim načinom korištenja računala, polaznici će imati priliku naučiti i osnove korištenja Worda te pretraživanja interneta kao i korištenja elektroničke pošte. S obzirom na ograničeni broj računala, molimo sve zainteresirane polaznike da se prijave u Knjižnicu ili na broj telefona 032/450 – 354. Radionicu vodi Anita Baier Jakovac.
Umirovljenik ste i volite tenis, golf ili možda kuglanje, a nemate vremena ni mogućnosti isprobati neki od tih sportova? U tjednu cjeloživotnog učenja Knjižnica je mjesto gdje trebate navratiti. Naime, cijeli tjedan od 9.00 do 19:00 sati u okviru Američkog kutka očekuje vas razgibavanje uz virtualni sport i Nintendo wii igraću konzolu.
Uz sve navedene sadržaje, u okviru Putujuće informiraonice PRONI Centra za socijalno podučavanje, mladi imaju priliku informirati se o 7 područja Nacionalnog programa mladih, a na temu Obrazovanje i cjeloživotno učenje.
Provedite tjedan dana s Knjižnicom i naučite nešto novo!