{gallery}/2014/07/18/01{/gallery} Svjetski dan biciklista obilježava se 16. srpnja svake godine. Ove godine u Gradskoj knjižnici Vukovar organizirana je akcija u kojoj je svima koji su došli biciklom do knjižnice poklonjeno besplatno članstvo, dok je za djecu organizirana radionica „Biciklom do sreće".
Djeca su došla svojim biciklima do Knjižnice i u pratnji knjižničarke krenula u vožnju kroz centar Grada. Vožnja je završena uz obalu Dunava gdje im je pročitana priča Sanje Pilić „Biciklom do sreće" iz koje su saznali da su biciklisti veseljaci, uvijek nasmijani i spremni za pustolovine u koje će se odvesti vrteći pedale.
Nakon razgovora o biciklima, djeca su nacrtala svoje bicikle i pokazali koliko su spretni u vožnji. Druženje je završeno povratkom u Knjižnicu gdje su im uručene zahvalnice za sudjelovanje u obilježavanju Svjetskog dana biciklista.
Akcija je uspješno provedena zahvaljujući građanima koji su se odazvali u velikom broju, iskoristili sunčan dan i biciklom dovezli se do Knjižnice i dobili besplatno članstvo.
Više slika pogledajte na našem Facebook profilu.