{gallery}2015/09/01/03{/gallery}U Gradskoj knjižnici Vukovar održane su pripremne edukativne radionice za niže zarede osnovne škole "Bez panike! To je samo škola..."

Kroz igre, kvizove, radne listove i druge aktivnosti, učenici su se prisjetili školskih tema i zadataka od prethodne školske godine i to iz hrvatskog jezika, matematike, prirode i društva te engleskog jezika.

Zadnji dan posvetili smo sigurnosti djece u prometu. Zahvaljujući suradnji s policijskom postajom u Vukovaru, polaznici radionice imali su priliku o ovoj temi čuti od najkompetentnijih osoba za to - djelatnika policijske postaje. Koliko je važno znati i poštivati pravila o ponašanju u prometu, djeci su pojasnili Nevenko Čepo, pomoćnik načelnika za sigurnost cestovnog prometa i kontakt policajac Darko Hideg. Djeca su saznala koje radnje su dozvoljene, a koje nisu prilikom kretanja ulicom, pješice ili biciklom.

Nakon predavanja, za trud i pokazano znanje tijekom radionica, svi su polaznici nagrađeni diplomama koje su im uručile Vanja Sabo i Anita Baier Jakovac, voditeljice radionica.