{gallery}2015/10/28/01{/gallery} U okviru Mjeseca hrvatske knjige Gradska knjižnica Vukovar tradicionalno provodi akciju „I ja sam član GKVu" – besplatnog učlanjenja svih učenika prvih razreda s područja grada Vukovara. Ovom akcijom želi se učenike upoznati s Knjižnicom, popularizirati knjige, razviti ljubav prema čitanju, te ih potaknuti da dođu u Knjižnicu posuditi knjige.

Ovogodišnja tema Mjeseca hrvatske knjige je svjetlost i tehnologije zasnovane na svjetlosti. Djelatnica Dječjeg odjela Marija Bugarski u OŠ Siniše Glavaševića održala je edukativnu radionicu „Roboti" s učenicima 1.a razreda i učiteljicom Ružicom Sabo, te učenicima 1.b razreda koji su došli u pratnji učiteljice Gordane Lavrnić.

Učenici su se kroz radionicu upoznali s različitim vrstama robota, proučili solarne ćelije koje pokreću neke od njih, vidjeli koje poslove roboti obavljaju na planeti Zemlji i u svemiru, saznali tko su Asimo, Luna, Dante, Vita, Paro i mnogi drugi. Na kraju radionicu učenici su vidjeli kako radi i kako se kreće „Robot čistač" koji je sastavljen u Gradskoj knjižnici Vukovar.

Nakon radionice, ravnateljica Gradske knjižnice Vukovar, Vlatka Surma Szabo podijelila je učenicima 1.a i 1.b razreda članske iskaznice čime su oni i službeno postali članovi Knjižnice.