Desetoro djece starije skupine "Pčelice" s dva odgojitelja i ravnateljicom boravili su od 10.lipnja do 15. lipnja u Bijeljini, na međunarodnoj manifestaciji "Kolonija dječjeg prijateljstva".

Ova manifestacija je tradicionalna manifestacija susreta predškolskih ustanova iz regije i svake godine se održava u drugom gradu Kolonije.
"Kolonija dječjeg prijateljstva" je prvenstveno prilika za druženje i stjecanje prijateljstava među djecom,upoznavanje različitih kultura i običaja, a za odgojitelje, stručne suradnike i ravnatelje prilika za razmjenu iskustava, proširenje prakse i znanja o svojoj djelatnosti.

Prema programu ovogodišnjeg domaćina, Predškolske ustanove "Čika Jova Zmaj" iz Bijeljine, djeca su imala prilike upoznati kulturne znamenitosti grada Bijeljine, pogledati kazališne predstave, pokazati svoje sportske sposobnosti na maloj Olimpijadi te se predstaviti na Svečanoj priredbi u Kulturnom Centru.
Sudjelovatelji ove manifestacije su predškolske ustanove iz Vukovara, Banja Luke, Bijeljine, Sombora, Šapca, Cetinja,Štipa a povelja o trajnoj suradnji ovih ustanova potpisana je upravo u našem gradu, 1980. godine.