{gallery}2014/05/29/01{/gallery}U Dječjem vrtiću "Borovo", u Borovo naselju u organizaciji Odbora za kulturu i Odbora za obrazovanje i sport Vijeća srpske nacionalne manjine Vukovarsko-srijemske županije, održana je Mala Olimpijada 2014. Cilj sportske manifestacije bili su stvaranje poticajnog okruženja za izgrađivanje vršnjačkog zajedništva, afirmacija sposobnosti djece te razvijanje sportskog i takmičarskog duha.

Manifestaciju Mala Olimpijada 2014. otvorila je predsjednica Odbora za kulturu Radmila Latas, a odgojiteljice Dječjeg vrtića "Borovo" osmislile su deset zabavnih natjecateljskih "disciplina" u kojima su djeca pokazala svoju zavidnu brzinu i spretnost.

Veselo ozračje, maštovite igre "čišćenje dvorišta", "paukova mreža", "skakanje u vreći", "karike na marike" kao i sportski rekviziti, bili su dodatni poticaji za aktivno sudjelovanje u igrama koje su djeci omogućavale zadovoljavanje osnovnih potreba za kretanjem te razvijanje bazičnih motoričkih sposobnosti.

U programu Male Olimpijade 2014. sudjelovalo su djeca najstarije dobi iz dječjih vrtića "Borovo", Borovo naselje, "Radost", Vukovar, "Zlatokosa" Borovo, "Liliput", iz Trpinje i Bršadina te predškolska grupa pri osnovnoj školi u Negoslavcima.