{gallery}2015/05/27/03{/gallery} U Dječjem vrtiću "Borovo" sve češće je zastupljen jedan od najprihvatljivijih oblika učenja djece predškolske dobi.
Rad djece na projektima kao oblik integriranog i suradničkog učenja koji se ostvaruje u suradnji djece, roditelja i odgojiteljica, provodi se u svim odgojno-obrazovnim skupinama, ovisno o interesima i psihofizičkim osobinama
djece.
Djeca skupine "Vrapčići" tijekom godine provodila su rad na projektu "Jagodica bobica" s ciljem o važnosti ekološkog uzgoja biljaka. Projekt "Jagodica bobica" trajao je nekoliko mjeseci. Tijekom provedenih aktivnosti obuhvaćene su sve faze rada na projektu: iniciranje projekta od strane djece i roditelja,prikupljanje potrebnih resursa, izvršavanje pripremnih radova, oplemenjivanje tla, sadnja i briga o sadnicama sve do završnog procesa ubiranja finalnih proizvoda.
Degustacija jagoda ugojenih u povrtnjaku vrtića pobudila je radost i zadovoljstvo djece, a svoje oduševljenje iskazala su riječima :"Ovo su najslađe jagode na svijetu".