{gallery}2015/06/08/01{/gallery} Djeca iz Dječjeg vrtića Vukovar II borave na Koloniji dječjeg prijateljstva s ciljem socijalne i emocionalne integracije, upoznavanja s različitostima kulturne i duhovne baštine te učenja i razvoja u konkretnom životnom okruženju.

Organizator manifestacije je Centar za predškolski odgoj i obrazovanje iz Banja Luke. Sudionici manifestacije koja će biti održana u periodu 7.-13. lipnja 2015. su djeca i pedagoški radnici iz dječjih vrtića: Cetinja, Štipa, Sombora, Šapca, Bijeljine, Banja Luke, Vukovara, a sve troškove smještaja djece snosi organizator.

Sudjelovanje djece iz našeg vrtića na Koloniji dječjeg prijateljstva dobilo je suglasnost MZOŠ RH kao i potporu Osnivača te Zajedničkog vijeća općina Vukovar. Kroz raznovrsne aktivnosti upoznavanja kulturne baštine grada domaćina i drugih sudionika, radionica o prijateljstvu, rekreacijske, sportske i društveno zabavne aktivnosti, djeca će također razvijati vršnjačku suradnju, razmjenu, empatiju te vlastitu odgovornost i prihvaćati demokratske vrijednosti suvremenog društva.