{gallery}2016/05/05/05{/gallery} Povodom obilježavanja Dana grada Vukovara, gradonačelnik Ivan Penava posjetio je djecu u Dječjem vrtiću Vukovar II. Gradonačelnik Ivan Penava sa svojim suradnicima i članovima Upravnog vijeća rado se odazvao pozivu djece te sudjelovao u programu „S gradonačelnikom u vrtiću na sokiću".

Preko stotinu djece iz vrtića u veselom i razigranom ozračju, željno su iščekivali početak programa jer su već dobro znala da je Dan grada, dan kada se „ slavi rođendan grada, kada nam dolaze gosti, priprema hrana i organiziraju svečanosti".

Posebnu radost djece pobudio je dolazak Gradonačelnika sa suradnicima, koji su zajedno s djecom uživala u prigodnom programu, koji su priredila djeca iz Dječjeg vrtića Vukovar I, Dječjeg vrtića Vukovar II te Dječjeg vrtića Mali princ iz Dalja. Osim pjesama, plesa i recitacija posebnu zainteresiranost djeca su pokazala u opuštenom razgovoru s Gradonačelnikom u želji da što više saznaju o radu „jednog čovjeka koji upravlja gradom, koji pazi i čuva red u gradu, naređuje što se treba popraviti i sagraditi u gradu" i još mnogo drugih za djecu važnih pitanja. Gradonačelnik Ivan Penava rado je odgovarao na dječja pitanja, a nakon svečanosti zahvalio se djeci i domaćinima na toploj dobrodošlici te svima nazočnima poželio radosno i bezbrižno odrastanje te još mnogo zajedničkih susreta u vrtiću.