Dana 21. ožujka 2017. godine u Gradskom muzeju Vukovar u Galeriji Oranžeriji otvorena je izložba NEMIR UNREST Tonka Smokvine.
Izložba je prva u nizu od tri gostujuće izložbe kojima će se predstaviti mlađa generacije likovne scene Dubrovnika. Prati ju bogato ilustriran katalog sa predgovorima dvojice povjesničara umjetnosti Antuna Karamana ravnatelja Umjetničke galerije Dubrovnik 90-tih godina i Marina Ivanovića, današnjeg ravnatelja. Likovni postav izložbe napravio je Zoran Šimunović, kustos Gradskog muzeja Vukovar.
Izložba je ujedno i nastavak suradnje Umjetničke galerije Dubrovnik i Gradskog muzeja Vukovar koja je započela 1994 godine u povodu održavanja Dubrovačkih ljetnih igara u vrijeme kada je naš muzej djelovao kao Muzej u progonstvu. Tom prigodom je u galerijskom prostoru održana izložba Donacija hrvatskih i europskih umjetnika za grad Vukovar koji su prema inicijativi mr. sc. Bože Biškupića potaknutoj u proljeće 1992.godine darovali po jedno djelo okupljajući se oko ideje mira i zajedništva. Bio je to ujedno i počekat kulturne obnove Vukovara. Suradnja gradova prijatelja Dubrovnika i Vukovara nastavljena je i dalje donacijom narodnih nošnji iz okoline Dubrovnika i Konavala za Zbirku narodnih nošnji hrvatskih županija te također velikom donacijom slika 48 dubrovačkih umjetnika, među kojima je i Tonko Smokvina, za Hostel Dubrovnik u sklopu Memorijalnog centra Domovinskog rata u Vukovaru.
Izložba je ostvarena u suradnji Moderne galerije u Zagrebu, Filozofskog fakulteta i Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru, Galerije Aluminij u Mostaru, Ustanove za kulturu i sport Metković i Gradskog muzeja Vukovar. Glavni pokrovitelji izložbe su Grad Dubrovnik i Privredna banka Zagreb.