Na poziv ravnateljice Gradskog muzeja Ruže Marić odazvao se vukovarski poduzetnik Branislav Hegeduš kako bi upalio četvrtu svijeću na adventskom vijencu u dvorcu Eltz.

Četvrtu svijeću tradicionalno pali netko od naših sugrađana, rekla je Marić i dodala kako su ovo 20. Vukovarske adventske svečanosti te da se ove godine održavaju pod nazivom „To je moja zemlja – to je moj dom."

„Ovom temom htjeli smo upozoriti na problem odseljavanja mladih obitelji, ali isto tako ukazati na vrijednosti i ljepote Vukovara. U tom smislu pozvali smo obitelj Branislava Hegeduša koja s četvero djece nastavlja tradiciju razvoja svoje tiskare koju su naslijedili kao posao od Branislavova oca. To je dobra poruka za sve da Vukovar ima mogućnosti razvoja, ali da ih treba tražiti i da svi zajedno moramo ustrajati na putu kako bi osigurali mogućnosti boljeg života naših sugrađana"poručila je Marić.

Naglasila je kao je to ujedno i poziv onima koji su na putu traženja neki novih životnih uvjeta da prepoznaju vrijednosti Vukovara i da se vrate.

„U Vukovar sam se vratio 1998. godine, ovdje radim i budućnost svoje obitelji svakako vidim u Vukovaru - izjavio Hegeduš.

Paljenje četvrte adventske svijeće predstavlja svjetlo i poruku da Vukovar živi svojim životom, da se pripremamo najljepšem blagdanu svjetla, mira i ljubavi i da sugrađanima želimo Sretan Božić te da ga proslave u njegovom najdubljem značenju.