×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/stories/2013/03/11/02
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2013/03/11/02

Na radnom sastanku s ravnateljicom muzeja Ružicom Marić i kustosima raspravljeni su svi aspekti otvorenja prve faze stalnog postava gradskog muzeja Vukovar od 25. siječnja 2013. godine u Noći muzeja. S obzirom da se radilo o prvom koraku koji vodi u veliko finale a to je otvorenje stalnog postava s prezentacijom svih muzejskih zbirki na prostoru koji zauzima preko 4000 kvadratnih metara, proživljeno iskustvo pokazalo se kao dobar temelj za sve potrebne radnje koje treba obaviti kako bi otvorenje uslijedilo u lipnju povodom ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju. Napravljen je hodogram za sve što treba učiniti u preostala tri mjeseca, a odnosi se na restauraciju i konzervaciju zbirki te dogovore s dizajnericom stalnog postava, arhitektima, konzervatorima, izvođačima i svim drugim službama koje rade na realizaciji suvremenog multimedijalnog postava kako bi Gradski muzej Vukovar u Dvorcu Eltz nakon otvorenja stao uz bok velikim muzejskim kućama u Hrvatskoj.

Gđa. Vesna Jurić Bulatović obišla je i obnovljene urede u paviljonima Dvorca Eltz u koje su se smjestili muzealci nakon pet godina podstanarstva u Ružičkinoj kući.

{gallery}2013/03/11/02{/gallery}