{gallery}2014/05/16/01{/gallery}U povodu Međunarodnog dana muzeja u Gradskom muzeju Vukovar u Galeriji Oranžerija otvorena je izložba KAOS - Dražena Bote, snimatelja, reportera i umjetničkog fotografa. Autor izložbe je Zdravko Dvojković, muzejski savjetnik Gradskog muzeja, koji je uz autora ujedno i autor likovnog postava. Umjetnika je predstavila Ružica Marić, ravnateljica Muzeja, a izložbu je otvorio akademski kipar i grafičar Antun Babić iz Vinkovaca.

Na izložbi su predstavljene fotografije, grafike i video-beskonačno trajanje. Grafike predstavljaju destrukciju i rekompoziciju u multlimedijalnom obliku na 65 grafičkih listova. Podloga i inspiracija ovim grafikama je serija fotografija realnog sadržaja: slomljene, zgažene i položene vlati trave i listova trske, za koju je autor nagrađen Srebrnom plaketom Hrvatskog foto saveza 2009. godine.
Dražen Bota rođen je u Vinkovcima 1976. Srednju Tehničku školu, elektrotehnički smjer završio u Vinkovcima i od tada profesionalno radi kao snimatelj reporter u dnevnim novinama a kasnije i kao slobodni fotoreporter.

Od 1994 godine izlaže fotografije samostalno i skupno (na klupskoj izložbi fotografija Fotokluba Vinkovci 1996. po prvi puta izlaže svoje radove) i kao prvom pravom samostalnom izložbom smatra izložbu fotografija Vinkovci crno-bijeli grad postavljenu u Vinkovcima1997. godine. Iste godine u svibnju postavlja prvu izložbu (iz poslije nastalog niza izložbi) Festivala glumca iz serije Hrvatsko glumište koja obuhvaća kontinuirano praćenje glumišta (uglavnom kroz Festival glumca) od 1993. godine do danas. Nastala arhiva Hrv. glumišta i Festivala glumca često je korišten materijal u publikacijama Hrvatskog Društva Dramskih Umjetnika.

Sa svojim fotografskim radovima redovito sudjeluje i nagrađivan je na natječajnim izložbama (Zagreb Salon mladih, Foto festival Rovinj, Podravski salon, Salon fotografije u Osijeku i Vinkovcima, Slavonski Biennale, Hrvatska fotografija ...

Na bienalnu izložbu HRVATSKA FOTOGRAFIJA uvršten je po prvi puta 1997. sa dva rada (Svinje i Orkestar) a na izložbi Hrvatske fotografije 2008. nagrađen Srebrnom plaketom Hrvatskog fotosaveza za seriju fotografija KAOS.