{gallery}2015/12/02/02{/gallery} U sklopu XVIII vukovarskih adventskih svečanosti u Galeriji Oranžeriji Gradskog muzeja Vukovar otvorena je izložba VUKOVARSKI SPOMENAR Vlastimira Lončara.

Na izložbi su govorili autor umjetnik, ravnateljica GMV Ruža Marić, muzejski savjetnik Zdravko Dvojković, a izložbu je otvorila pročelnica Upravnog odjela za kulturu i turizam Grada Vukovara Marina Sekulić.

Umirovljeni je inženjer elektronike. Slika još od svojih vukovarskih gimnazijskih dana (gdje je završio i osnovnu školu). U Zagrebu je uz rad završio i AUTORSKU ŠKOLU SLIKANJA na učilištu AGORA u klasi profesora Dine Trtovca akademskog slikara, a zatim i Majstorsku radionicu kod istog mentora. Na učilištu CEKAO i u Majstorskoj radionici vitrajista Branka Ćalovića – Pulskog u Zagrebu je završio i školu izrade vitraja. Po umirovljenju upisao se na odjel slikarstva na ŠOLI ZA RISANJE – ARTHOUSE – (College of Visual Arts) u Ljubljani, gdje je diplomirao u klasi doc. Mladena Jernejca, akademskog slikara, specijaliste, magistra umjetnosti. Sudjelovao je na 8 pozivnih i preko 40 skupnih žiriranih izložbi. Samostalno je izlagao u Vukovaru, Zagrebu, Puli i Balama.

Ovo je njegova jedanaesta samostalna izložba, a slikarski je dio njegovog projekta„VUKOVARSKI SPOMENAR" – koji predstavlja njegov magistarski rad na ARTHOUSE –u u Ljubljani - obranjen 2015. godine. Na magistarskom radu mentori su mu bili doc. dr. sc. Vesna Kamin Kajfež i doc. Mladen Jernejec, akademski slikar, specijalist.