{gallery}2016/04/25/13{/gallery} Dana 23. travnja 2016. godine u Mramornoj dvorani Gradskog muzeja Vukovar održan je koncert japanskog umjetnika KEISHO OHNO koji je svirao na tradicionalnom japanskom trzalačkom žičanom instrumentu shamisenu s tri žice koje su se u prošlosti izrađivala od svilenih vlakana.

KEISHO OHNO rođen je u Niigati u Japanu, a sviranje shamisena počeo je učiti u dobi od 8 godina. 2006. godine sudjelovao je na festivalu SXSW (South by Southwest) u SAD-u, nakon čega je uslijedilo pet koncerata u New Yorku, Chicagu, Los Angelesu, Oaklandu i Austinu gdje je njegova svirka naišla na opće odobravanje i uspjeh. Od tada se nižu uspjesi gostovanjima na velikim pozornicama u Francuskoj, Belgiji, Nizozemskoj i Luksemburgu, Njemačkoj, Češkoj, Irskoj, Španjolskoj, Portugalu, Rumunjskoj, Alžiru, Luksemburgu, Etiopiji, Brazilu.

Ovim koncertom potvrdilo se dugogodišnje prijateljstvo Veleposlanstva Japana u Republici Hrvatskoj s Gradom Vukovarom i Gradskim muzejom Vukovar te najavljuje daljnja suradnja u organizaciji izložbi i glazbenih večeri.
Koncertu je prisustvovao japanski veleposlanik u RH Keijji Ide.