Dana 28. studenog 2022. godine u Velikoj Gorici dodijeljene su godišnje nagrade Simply the Best 2022., na svečanosti otvorenja 23. međunarodne poslovno-turističke burze PUT.

Turistička burza PUT je najstariji hrvatski B2B turistički susret u organizaciji DMK Vall 042 i Udruge hrvatskih putničkih agencija UHPA, a okuplja djelatnike iz agencijskog poslovanja, hotelijerstva, pružatelje turističkih usluga, sustav turističkih zajednica i turističke novinare.

Na prijedlog Turističke zajednice grada Vukovara, vukovarska agencija Vu Life journey nominirana je u kategoriji putničkih agencija za inovativni i kreativni pristup prezentaciji lokalne kulturno povijesne baštine čime je značajno oplemenjena turistička ponuda destinacije te je odabrana među tri najbolje i tako postala dobitnik tradicionalne nacionalne godišnje nagrade Simply the Best.

Također na prijedlog Turističke zajednice grada Vukovara, Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija „Svi zaJedno hrvatsko naj“ u kategoriji Manifestacije - grupa kultura i tradicija odabran je među pet najboljih čime je ujedno i dobitnik tradicionalne nacionalne godišnje nagrade Simply the Best za  kreativnost, inovativnost, razvoj i unapređenje turističke ponude destinacije. 5. izdanje ovog Festivala održat će se u Vukovaru od 5.-7. svibnja 2023. godine. Turistička zajednica grada Vukovara će u sklopu drugog dana turističke burze PUT destinaciju Vukovar predstaviti turističkim agencijama i ostalim posjetiteljima.

Ove nagrade su još jedna potvrda pravog i ustrajnog smjera u kojem se razvija vukovarski turizam, sinergije svih vrijednih turističkih djelatnika ali i vjetar u leđa destinaciji Vukovar, koja je ove godine na Danima hrvatskog turizma primila i priznanje za najuspješniju kontinentalnu destinaciju gradskog turizma.

 

FOTO: Turistička zajednica grada Vukovara