{gallery}2015/04/27/03{/gallery} Protekli vikend, od 24. do 26. travnja, u centru Vukovara održan je peti po redu Festival cvijeća pod nazivom Vukovarska cvjetna bajka.

Festival u organizaciji Turističke zajednice grada Vukovara i Grada Vukovara prigodnim govorom otvorio je gradonačelnik, g. Ivan Penava, uz nastup učenika OŠ Dragutin Tadijanović. Brojni posjetitelji festivala uživali su u šarolikoj ponudi izlagača koji se bave uzgojem i prodajom cvijeća, sadnica, ukrasnog bilja, kaktusa i sukulenata te ostalih srodnih biljaka, kao i izlagača s raznim proizvodima kao što su umjetničke slike te razni unikatni proizvodi i ukrasi.

Tijekom tri dana trajanja festivala za posjetitelje je organizirano i mnoštvo popratnih sadržaja kao što su radionica izrade cvjetnih sapuna, likovno - kreativna radionica Cvijeće kao ukras, predstava za djecu Plesna haljina žutog maslačka, nastup dječjeg zbora Vukovarski golubići, prikaz pletenja košarica od pruća te radionica izrade medenjaka. U sklopu programa festivala, a u organizaciji Društva naša djeca, u petak, 24. travnja, održan je Cvjetni korzo pod nazivom Mladost i radost Vukovara.

Zahvaljujemo svima na sudjelovanju.