Gradonačenik Grada Vukovara Ivan Penava službeno je otvorio vrata vanjskog Kupališta Plivališta Vukovar koje je na taj način započelo svoju prvu ljetnu sezonu kupanja na novoobnovljenom vanjskom dijelu bazena.
„S iznimnim zadovoljstom otvaramo vanjske bazene Plivališta Vukovar. Moram se posebno zahvaliti predsjednici Fonda za razvoj i obnovu grada Vukovara Ljiljani Blažević koja je završila projekt i privela ga svrsi te ravnatelju Javne ustanove Sportski objekti grada Vukovara Ivanu Szabou koji ga je stavio u funkcionalnu upotrebu. Po mišljenju hrvatskih plivača i vaterpolista, objekt je vrhunski odrađen. Ono što nam najviše znači je činjenica kako je 120-ero djece angažirano kroz različite programe koje provode na bazenima, a preko 500 posjetitelja dnevno već sada uživa na bazenima. To je ono što nam ponajviše govori kako je stvar pun pogodak i odlično urađena te time budi zadovoljstvo kako kod nas tako i kod naših sugrađana," istaknuo je gradonačelnik Penava poručujući kako su se odlučili na politiku izazova kako bi svojim građanima omogućili zadovoljavajuću kvalitetu života. "Vukovar je najljepši grad na svijetu i želimo da to osjete ne samo sadašnji Vukovarci nego i svi oni koji će se doseliti i postati Vukovarci," naglasio je gradonačenik Penava poručujući kako su sredstva za održavanje Plivališta već osigurana, ali i da prihod od ulaznica premašuje sva očekivanja.
Kupalište Vukovar sastavni je dio Sportskog objekta Plivališta Vukovar koje je jedan od četiri objekta pri Javnoj ustanovi Sportski objekti Vukovar, a sastoji se od dvije manje bazenske školjke od kojih je jedna pravokutnog oblika veličine 22x12 m, a druga ovalnog oblika veličine 25x15 m s pripadajućim toboganom.
Vanjski je ovalni bazen opuštajućeg karaktera jer u sebi ima ugrađene masažere, topove s jačim mlazom vode i gejzire koji opuštajuće djeluju na tijelo i mišiće. Taj bazen sadrži i veliki tobogan za djecu koji će zasigurno biti najzanimljiviji sadržaj za najmlađe kupače. U pravokutnom će se bazenu provoditi obuka za neplivače te sportsko-rekreacijski programi za sve posjetitelje.
Osim samog kupanja, Kupalište sadrži sunčalište površine 1500 kvadratnih metara s posebno uređenim travnatim dijelom od 400 kvadratnih metara te pripadajućim suncobranima i ležaljkama.
Svi one koji manje podnose sunce i vrućinu, odmor i opuštanje nakon rekreacije i kupanja moći će potražiti u kafiću na terasi Kupališta te uz hladna pića i sladolede uživati u ostatku ljetnog dana.
Cijene ulaznica istovjetne su onima za dvoranski bazen Plivališta Vukovar, tako da aktualni cjenik vrijedi i za uživanje na suncem okupanim vanjskim bazenima Kupališta.
Cijeli je projekt Plivališta Vukovar skupa s Kušpalištem vrijedan 62 milijuna kuna, a financiran je iz sredstava Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara.
„Kada smo započeli s ovim projektom ponajviše nas je brinula kvaliteta života građana grada Vukovara, a posebno djece i mladih. Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara dovršio je ovaj projekt. Vanjski su bazeni bili gotovi kada i onaj dvoranski, ali sada ide u službenu upotrebu zbog početka ljetne sezone. Danas također otvaramo i najsuvremeniji fitness centar u našem širem okruženju tako da je Plivalište Vukovar već sada postalo pravi sportski centar Vukovara," rekla je Ljiljana Blžević, predsjednica Fonda za razvoj i obnovu grada Vukovara.
„Uz sportski dio Plivališta koji se sastoji od unutarnjih i vanjskih bazena, otvaramo i fitness centar koji se sastoji od tri dijela – dijela za funkcionalni trening, cardio trening i dio za grupne programe. Time smo zatvorili kompletnu sportsku priču gdje smo potpuno spremni preuzeti organizaciju sportskih događanja, a otvaranjem kupališnog dijela i rekreacijskih sadržaja. Fitness centar služi ne samo aktivno životu naših građana nego i za pripreme vrhunskih sportaša koje uskoro očekujemo ovdje. Riječ je ne samo o vodenim sportovima nego i o onim vanjskim i dvoranskim," objasnio je Ivan Szabo, ravnatelj Javne ustanove Sportski objekti Vukovar.