Javna ustanova za upravljanje sportskim objektima grada Vukovara „Sportski objekti Vukovar" u suradnji s „Udrugom kineziologa grada Vukovara" pozivaju svu zainteresiranu djecu na upis u „Vukovarsku školu sporta".
Vukovarska škola sporta je cjelogodišnji sportski program za djecu od 6. do 10. godine starosti, gdje se kroz sudjelovanje u programu razvijaju i usavršavaju osnove svih sportova koji su važni za motorički razvoj djeteta;
Bazični sportovi -gimnastika, atletika, plivanje
Loptački sportovi – košarka, nogomet, rukomet, odbojka, vaterpolo, stolni tenis, tenis badminton
borilački sportovi – judo, hrvanje i karate

Glavni cilj „Vukovarske škole sporta" je upoznati djecu s pojmom kretanja u prostoru, osnovnim strukturama gibanja (prirodni oblici kretanja kao što su puzanje, hodanje, trčanje i skakanje), te razvoj široke lepeze motoričkih sposobnosti.
Zadaća Vukovarske škole sporta je poticati višestrani psihosomatski razvoj djece, razvijati zdravstvenu kulturu u svrhu čuvanja i unapređenja vlastitog zdravlja i zdravlja okoline, učenje o poštivanju pravila i poštivanju protivnika, razvoj upornosti za dosezanjem željenog cilja, zadovoljiti dječje potrebe za kretanjem, odnosno vježbanjem i putem toga stvoriti navike svakodnevnog tjelesnog vježbanja.
Kroz program djecu usmjeravamo u sportu te vršimo detekciju nadarenih.

 Mjesto održavanja: Sportska dvorana u B. Naselju i Plivalište Vukovar
 Vukovarska škola sporta se provodi prema sljedećem rasporedu:
 3 x tjedno: PONEDJELJAK – SRIJEDA – PETAK (prijepodne u 9.00 h i poslijepodne u 16.00 h)

 Upisi započinju 06.09.2017.g na recepciji Plivališta Vukovar
 Program Vukovarske škole sporta provode diplomirani kineziolozi s dugogodišnjim iskustvom u sportu i radu s djecom