Tradicionalnim 26. Vukovarskim adventskim svečanostima u perivoju Dvorca Eltz započeo je Advent u Vukovaru.

Paljenju prve adventske svijeće prethodio je prigodan program u crkvi sv. Filipa i Jakova i prenošenje svjetla stotinama baklji ulicama od crkve do Dvorca Eltz. 

Gradonačelnik Ivan Penava upalio je prvu adventsku svijeću koja simbolizira nadu i iščekivanje, sa željom da blagostanje ispuni svaki vukovarski dom te da se Vukovarci i u idućim godinama u predblagdansko vrijeme nastave okupljati u ljepoti zajedništva, bogatstvu tradicije i blagdanskom duhu. 

Adventski vijenac je blagoslovio gvardijan župe sv. Filipa i Jakova Tonio Vučemilović, a program su upotpunili HKGD "Dunav" Vukovar, učenici Osnovne škole Dragutina Tadijanovića, KUD "Kolo" Vukovar te Klapa "Kaše" iz Dubrovnika.

Od danas, pa sve do 24. prosinca Advent u Vukovaru koji se održava na Trgu Republike Hrvatske će donijeti pregršt zanimljivih blagdanskih sadržaja i aktivnosti u kojima će zasigurno uživati brojni Vukovarci.

Ledena čarolija na klizalištu nudi poseban doživljaj za sve ljubitelje zimskih sportskih aktivnosti.

Kao i svake godine, korištenje klizaljki i klizališta je besplatno za sve posjetitelje, a njegovo radno vrijeme je od 09 do 21 sat, osim petkom i subotom kada klizalište radi do 22 sata.

Program Vukovarskih adventskih svečanosti

Program Adventa u Vukovaru 2023.