Grad Vukovar u suradnji sa Središnjim državnim uredom za obnovu i stambeno zbrinjavanje od 2019. godine dodjeljuje kadrovske stambene jedinice na području Vukovara.

Temeljem natječaja iz 2022. godine dodijeljeno je 11 kadrovskih stambenih jedinica, a danas je Odluke o odabiru korisnicima uručio gradonačelnik Ivan Penava. Dodjeli su nazočile i Ivana Mujkić, Predsjednica povjerenstva za donošenje odluka o odabiru korisnika kadrovskih stambenih jedinica na području grada Vukovara te Martina Prepunić, privremena pročelnica UO za prostorno uređenje i imovinu.

"Kroz 11 dodijeljenih stanova stambeno smo zbrinuli 25 osoba s 9 djece, a od 2019. godine dodijeljeno je 70 kadrovskih stambenih jedinica. Uglavnom je riječ o mladim, stručnim osobama koji će svojim radom sigurno doprinositi našem gradu i jačati našu lokalnu zajednicu. Ponosni smo na ovu priču koja Vukovar čini snažnijim te svim korisnicima želim lijep i uspješan život u Vukovaru.", poručio je gradonačelnik Penava.

"Program kadrovskog stambenog zbrinjavanja provodimo od 2019. godine, a do 31. ožujka svake godine podnose se zahtjevi. Ove godine smo zbrinuli 3 pripadnika MORH-a, 1 pripadnika MUP-a, 1 pripadnika JVP Vukovar, 2 doktora medicine, magistru farmacije, magistru edukacijske rehabilitacije, magistricu prava te profesoricu pedagogije i povijesti zbog čega smo vrlo sretni te svima njima želimo puno uspjeha.", rekla je Ivana Mujkić, predsjednica povjerenstva za dodjelu kadrovskih stanova pojasnivši kako je tijekom prošle godine u manjem dijelu izmijenjen i detaljnije definiran pravilnik koji se odnosi na kadrovsko stambeno zbrinjavanje, a kako bi bilo što manje prostora za subjektivne procjene.

Od početka provođenja mjere 2019. godine do kraja 2022. godine kroz ovu mjeru Grad Vukovar dodijelio je ukupno 70 kadrovskih stambenih jedinica čime je stambeno zbrinuto ukupno 148 osoba te 48 djece.

 

Foto: Grad Vukovar i Hrvatski radio Vukovar