U Nuštru je održan 30. memorijal Andrija Andabak na kojemu se odala počast legendarnom junaku Domovinskog rata, ali i svim hrvatskim braniteljima.

Među brojnim delegacijama i izaslanstvima, počast polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odao je i gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava, ali i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović. Uslijedila je svečana akademija na kojoj je predsjednik Republike Hrvatske Andriju Andabaka posthumno odlikovao Redom Nikole Šubića Zrinskog za junački čin u Domovinskom ratu. Odlikovanje je svečano uručeno sinu i supruzi Andrije Andabaka.

„Domovinski rat iznjedrio je brojne junake među kojima je i legendarni Andrija Andabak koji je u Domovinskom ratu uništio čak 32 oklopna vozila. Njegova hrabrost, srčanost i neustrašivi karakter dali su veliki doprinos u obrani domovine. Prisjećajući se ovakvih heroja ističe se činjenica da su ljudi poput Andrije Andabaka nedostatak današnje Hrvatske.“, dao je istaknuti gradonačelnik Penava.

Andrija Andabak se u lipnju 1991. godine dragovoljno prijavljuje u 109. Vinkovačku brigadu, gdje i započinje svoje protuoklopno vojno djelovanje prvim pogotkom već 28. rujna 1991. 10. travnja 1992. godine uništava 31. oklop, M-55, a do pogibije i svoj posljednji oklop T-84. Priznato mu je uništenje ili onesposobljavanje ukupno 32 oklopa, od čega 30 tenkova (14. T-84 16. M-55 1 BVP i 1 transporter). Poginuo je 7. srpnja 1992. u Posavini i pokopan je u Nuštru. Posmrtno je odlikovan činom bojnik, a naknadno i pukovnik, te je obitelji poginulog dana 19. prosinca 1995. godine uručen Red kneza Domagoja s ogrlicom, a prethodno Red Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana i Spomenica Domovinskog rata. Andrija Andabak u Domovinskome ratu poznat je bio kao osoba koja niti jednog trenutka nije razmišljala o sebi nego kako da svojim umijećem pridonese obrani Domovine. Bio je veliki znalac i vrsni operator. Sam je uništio 32 oklopna vozila u samo 8 mjeseci Domovinskog rata. Njegovim imenom, nazvano je priznanje koje Hrvatska vojska dodjeljuje za 3 ili više uništenih oklopnih vozila.