Veleposlanik  Islamske Republike Iran u Republici Hrvatskoj, NJ.E. Parviz Esmaeili stigao je u nastupni posjet Gradu Vukovaru gdje su ga ugostili gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava i zamjenik gradonačelnika Filip Sušac.

„Tijekom ovog ugodnog susreta dotaknuli smo se brojnih tema, poput gospodarstva, kulture, prošlosti, ali i budućnosti Vukovara te mogućnostima suradnje na raznim poljima, ali i karike koja nas je spojila, tvrtke Yasenka koja danas potpisuje ugovor s iranskim poduzećem slične djelatnosti. Zaključak je da, iako udaljeni, uvijek postoje prigode i potencijali na kojima možemo zajednički raditi i pomagati si na obostrano zadovoljstvo. Razgovarali smo i o mogućnosti stvaranja prijateljske veze između Vukovara i iranskih gradova, što bi nam predstavljalo veliko zadovoljstvo. Zahvaljujem Veleposlaniku na posjeti te vjerujem kako će iz Vukovara ponijeti lijepe trenutke.“, rekao je nakon održanog sastanka gradonačelnik Ivan Penava.

Veleposlanik  Islamske Republike Iran u Republici Hrvatskoj, NJ.E. Parviz Esmaeili izrazio je izuzetno zadovoljstvo posjetom gradu Vukovaru te istaknuo mogućnosti buduće suradnje Vukovara i Irana. „Vukovar simbolizira otpor i žrtvovanje koje je hrvatski narod podnio za svoju samostalnost i drago mi je danas biti ovdje. Razgovor je tekao u vidu mogućnosti suradnje na području gospodarstva, kulture te svih drugih segmenata koji bi nam bili u zajedničkom interesu. U smislu suradnje dotaknuli smo se i tvornice Borovo, a posebno me raduje da se danas između farmaceutske tvrtke Yasenka i iranskog poduzeća iste djelatnosti potpisuje sporazum o suradnji.“, rekao je ovom prigodom Veleposlanik Esmaeili.