Veleposlanik Savezne Republike Njemačke u Republici Hrvatskoj NJ.E. dr. Christian Hellbach prilikom nastupnog posjeta Gradu Vukovaru susreo se s gradonačelnikom Ivanom Penavom, zamjenikom gradonačelnika Filipom Sušcem te pročelnicom Ureda gradonačelnika Ivanom Mujkić.

 „Zadovoljstvo mi je bilo susresti se i upoznati s veleposlanikom Savezne Republike Njemačke u Republici Hrvatskoj. Razgovor je bio vrlo zanimljiv, a razgovarali smo o mogućnostima i potencijalima te pravcima kojima bi se bilo dobro kretati u perspektivi s obzirom na zajedničko članstvo unutar Europske unije. Veleposlanika sam upoznao s gospodarskom slikom Vukovara te činjenicom da Vukovar i njegovu pozitivnu poduzetničku klimu prepoznaju i njemački investitori. Nastupni posjet zaključen je u smjeru razgovora o brojnim mogućnostima buduće suradnje.“, rekao je gradonačelnik Penava te zahvalio veleposlaniku na posjeti.

Veleposlanik NJ.E. dr. Christian Hellbach zahvalio je gradonačelniku Penavi na susretu i otvorenom razgovoru. "Razgovarali smo o vrlo zanimljivim temama te se nismo uspjeli dotaknuti prošlosti, što smatram pozitivnom stvari. Razgovarali smo o izazovima s kojima je suočen Vukovar te njegova okolica, pri čemu mislim na demografski razvoj te njegove ograničavajuće faktore, a koji se ogledaju na gospodarstvo. Zanima nas što se događa u ovome dijelu Hrvatske jer je ona važan partner u sklopu Europske unije. U svijetu koji postaje sve kompleksniji partneri moraju biti snažni u gospodarskom smislu te smislu društvenog razvoja. Upravo tu želimo dati svoj doprinos.", zaključio je veleposlanik Hellbach.