Grad Vukovar posjetili su učenici 2.a i 2.b razreda Osnovne škole Siniše Glavaševića te se ovom prilikom u sklopu terenske nastave upoznali s poslom koji gradonačelnik i zamjenik gradonačelnika obavlja.

U Gradskoj vijećnici Grada Vukovara susreli su se sa zamjenikom gradonačelnika Filipom Sušcem te pročelnikom Upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje Darkom Dimićem.

U sklopu terenske nastave, izlet u prostore gradske uprave i susret s čelnicima gradskih vlasti učenicima pomaže doživjeti i bolje shvatiti posao koji gradonačelnik, zamjenik te ustrojstvo Grada obavlja, a na dobrobit svih građana Vukovara.

„Kroz razgovor s učenicima posebno zadovoljstvo nam je bilo čuti da vole svoj grad, njegove simbole i ljepote. Izuzetno su ekološki osviješteni te među brojnim dječjim željama, jedna od važnijih je čistoća našega grada, što je i jedan od naših ciljeva.“, dao je zaključiti zamjenik Sušac te zahvalio učiteljicama koje vukovarske mališane svakodnevno uče važnim poukama.

„Cilj terenske nastave učenika je upoznati se s ustanovama, djelatnostima koje se odvijaju u gradu i zanimanjima ljudi. Učenici na taj način zornim pristupom mogu uvidjeti kako funkcionira organizirana zajednica u okruženju te tko je zaslužan da ta zajednica funkcionira skladno i uspješno.“ rekla je učiteljica Ines Hrenovac i zahvalila Gradu Vukovaru na srdačnom prijemu.

U veselom i opuštenom razgovoru djeca su zamjeniku gradonačelnika postavila niz pitanja, ali i izrekli svoje želje. Tako ih je zanimalo kako se postaje gradonačelnik te što gradonačelnik i njegovi zamjenici rade.