HNK Vukovar 1991 jučerašnjom pobjedom u Bjelovaru nad NK Mladost Ždralovi izborio je ulazak u 2. HNL.

Tim povodom organiziran je prijem igrača, trenera te uprave kluba u Gradu Vukovaru gdje su im gradonačelnik Ivan Penava te zamjenik gradonačelnika Filip Sušac osobno uputili čestitke na ostvarenom uspjehu.

Gradonačelnik Ivan Penava istaknuo je kako je riječ o velebnom uspjehu do kojega nije bilo lako doći. „Ovim plasmanom smo podigli vrijednost svakom igraču te klubu općenito, kako financijski tako i u očima javnosti. Riječ je o zaista jednoj novoj razini za sport u gradu Vukovaru na čemu smo zajedno radili godinama. Radujemo se sljedećoj sezoni koja će u Vukovar privući brojne ljude iz cijele Hrvatske, a kroz klub će živjeti i turizam te ugostiteljstvo Vukovara.“, dao je zaključiti gradonačelnik te čestitao klubu na plasmanu i dodao kako će Grad Vukovar nastaviti pružati podršku klubu u ostvarenju još viših ciljeva.

„U dvije i pol godine napravili smo čudo; ušli smo iz treće u drugu ligu što nam je bio kratkoročni cilj. Dugoročni cilj nam je ulazak u prvu ligu, a s tom namjerom ćemo raditi i na izgradnji infrastrukture.“, dodao je predsjednik HNK Vukovar 1991 Ivan Štrek te zahvalio Gradu Vukovaru na podršci.