U prigradskom naselju Sotin održava se 12. Memorijalni turnir u boćanju i 8. Memorijalni nogometni turnir, a u spomen na sve poginule i nestale hrvatske branitelje i mještane Sotina u Domovinskom ratu.

Samom otvorenju turnira prethodilo je polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod centralnog križa na mjesnom groblju u Sotinu, a vijenac je položila i delegacija Grada Vukovara predvođena gradonačelnikom Ivanom Penavom.

Nakon polaganja vijenaca postrojene su boćarske ekipe te je uslijedilo otvaranje turnira uz prigodna obraćanja uzvanika.

„Grad Vukovar svim sredstvima podupire ovakve manifestacije, a kad su one na tragu vrijednosti Domovinskog rata s obzirom da znamo koliki je broj mještana poginuo i ubijen u Domovinskom ratu, onda su ovo definitivno manifestacije kojima moramo dati potporu. Drago mi je vidjeti Sotinjane, ali i prijatelje Sotina svih generacija, da se okupljaju na ovakvima manifestacijama te da se unatoč teškoj povijesti gleda naprijed, gleda ka budućnosti, a uživa u sadašnjosti.“, rekao je ovom prilikom gradonačelnik Ivan Penava.