Održana je 31. obljetnica Bitke za Vukovar čime je odano priznanje i zahvalnost svim sudionicima obrane Vukovara, a posebice pripadnicima legendarne 204. vukovarske brigade.

Dan je započeo budnicom ulicama Vukovara, a nastavio se mimohodom ratnih zastava.

Delegacija Grada Vukovara predvođena gradonačelnikom Ivanom Penavom i predsjednikom Gradskog vijeća Grada Vukovara Željkom Sabom polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru odala je počast svima koji su svoje živote položili na oltar Domovine.

Ovom prilikom svečano je otkrivena i ploča s nazivom kojim se Nacionalna memorijalna bolnica Vukovar preimenuje u  Nacionalnu memorijalnu bolnicu „Dr. Juraj Njavro“ Vukovar te ploča s natpisom kojom se Bolnička ulica preimenuje u Ulicu Vesne Bosanac.

Središnja svečanost na kojoj su nazočili brojni visoki uzvanici te veliki broj vukovarskih branitelja, pripadnika 204. vukovarske brigade započela je podizanjem zastave na Vukovarskom vodotornju -  simbolu hrvatskog zajedništva, koju je podigao izbornih Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić s pripadnicima Oružanih snaga i MUP-a, a svojim nastupom program su upotpunili Najbolji hrvatski tamburaši te Policijska klapa "Sveti Mihovil".