U organizaciji Vukovarskog triatlon kluba i Hrvatskog veslačkog kluba Vukovar danas se održava „endurance izazov“ – natjecanje na biciklističkim smart i spinner trenažerima i veslačkim ergometrima, a u cilju popularizacije zdravog načina života i sporta.

Događaj je posjetio i gradonačelnik Ivan Penava koji je ovom prigodom natjecateljima zaželio sreću te dao znak za početak natjecanja. 

"Zadovoljstvo je vidjeti posvećenost mladih vukovarskih sportaša, a događaj je odličan spoj  druženja, grupnog i zajedničkog treninga te promocije veslanja i biciklizma. Vukovar ima izuzetno jaku sportsku scenu, a posebno nas raduje veliki broj sportskih događaja i sadržaja poput ovoga. S ovakvim pristupom kroz suradnju sa sportskim udrugama, a naravno uz podršku Sportskih objekata Vukovar te Grada Vukovara zajedno radimo na promociji zdravog načina življenja i sporta.", rekao je Penava.

Iz Vukovarskog triatlon kluba ističu kako "endurance izazov" za cilj ima potaknuti Vukovarce na vježbu i rekreaciju nakon usporenog ritma koji je donijela pandemija koronavirusa, a ovo je prvi ovakav događaj na području Vukovara i njegove okolice.