U prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Vukovar u subotu je održano 20. po redu Memorijalno darivanje krvi „Krajinović-Sović“ u organizaciji Udruge hrvatskih branitelja Petrokemije Kutina.

U prostorima Crvenog križa pridružio im se zamjenik gradonačelnika Filip Sušac, koji je tom prigodom u ime Grada Vukovara članovima udruge zahvalio na ovoj humanoj i plemenitoj gesti."Ovo je zaista hvalevrijedna akcija naših branitelja koji na ovaj način iskazuju podršku našim braniteljima i Vukovaru. Čast mi je biti dio tradicije koja traje već 20. godina i danas zajedno s članovima udruge priključiti se akciji i sam darovati krv.", rekao je zamjenik Sušac te istaknuo važnost poticanja ljudi na činjenje plemenitih gesti poput ovih.

Ove godine pristiglo je 56 branitelja.Članovi UHB Petrokemije Kutin od 2002. godine u Vukovaru daruju krv, a 2004. godine s vukovarskom bolnicom potpisali su i Povelju o prijateljstvu i suradnji te se od tada akcija darivanja krvi provodi pod nazivom Memorijalno darivanje krvi KRAJINOVIĆ-SOVIĆ.

Ivan Krajinović, bio je radnik Petrokemije, heroj Domovinskog rata, vukovarski branitelj koji je nakon okupacije Vukovara zarobljen i ubijen na Ovčari, dok je Miljenko Sović bio dugogodišnji predsjednik dobrovoljnog društva darivatelja krvi Petrokemije koji je preminuo na svom radnom mjestu.

Članovi UHB Petrokemija Kutina tijekom svog boravka u Vukovaru posjete i memorijalna mjesta.