Osnovna škola Antuna Bauera Vukovar dio je trogodišnjeg Erasmus+ projekta Science through experiments iz Europe 2.

Teme koje se proučavaju kroz projekt su kemija, energija i snaga, gravitacija i sila, tlo, toplina i zvuk. Kroz razne eksperimente, igre, istraživanja i analize učenici projektom produbljuju i obogaćuju svoja znanja u navedenim temama te razvijaju se kompetencije kroz korištenje novih i inovativnih metoda. U projektu sudjeluju još i škole iz Španjolske, Grčke, Rumunjske, Turske i Mađarske čime se njeguju međukulturalne razlike.

U sklopu mobilnosti projekta, nakon što su vukovarski učitelji i učenici boravili u zemljama škola sudionica projekta, sada inozemni učitelji i učenici borave u Vukovaru, a stigli su i u posjet Gradu Vukovaru gdje su ih dočekali zamjenik gradonačelnika Filip Sušac i pročelnik UO za obrazovanje, sport i branitelje Darko Dimić.

Zamjenik Sušac učenicima i učiteljima zaželio je dobrodošlicu te odgovorio na razna pitaja koja su imali o Vukovaru. Uz želje za ugodnim boravkom u našem gradu, ali i uspješnom okončanju projekta zamjenik Sušac istaknuo je kako Grad Vukovar uvijek podupire projekte ovakvoga tipa jer uz pomoć njih učenici šire svoje znanja i vidike te upoznaju razne kulture.