Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava u svom je uredu primio mladu dizačicu utega, Vukovarku Tanju Turukalo koja je u Hrvatsku donijela prvo srebro u izbačaju u ženskoj konkurenciji s Europskih prvenstava od samostalnosti Hrvatske.

Na natjecanju održanom u srpnju nastupilo je ukupno 356 natjecatelja iz 34 zemlje, a Hrvatsku reprezentaciju je činilo tri člana uzrasta do 15 godina među kojima i Tanja koja je nastupila u kategoriji do 76 kg s rezultatima od 87 kg u izbačaju i osvojenim srebrnom, 66 kg u trzaju i osvojenom broncom te 153 kg u biatlonu i također osvojenom broncom.

„Iznimno se ponosimo mladim i uspješnim sportašima poput Tanje kojoj još jednom čestitam na sjajnim rezultatima. Biti viceprvak Europe je zadivljujući sportski uspjeh iza kojega stoji ogroman trud i zalaganje“, rekao je Penava.

Tanja je istaknula kako je u svakom sportu važno davati  sve od sebe, a na natjecanju pokazati svoj maksimum. Dizanjem utega se bavi samo godinu i pol dana, a paralelno trenira i gimnastiku te planira nastaviti nizati sportske uspjehe, a upravo je stoga upisala i I. Gimnaziju Osijek gdje će pohađati razredni odjel za nadarene sportaše.

Njezin trener Milan Kordić, ujedno i predsjednik Kluba dizača utega Vukovar dodao je kako u ovom sportu ostaju najuporniji, a ta upornost je kod Tanje prepoznata odmah po dolasku u klub.

Grad Vukovar putem Zajednice športskih udruga grada Vukovara rad Kluba dizača utega Vukovar u 2023. godini podupire sa 17.937,92 eura, a u 2022. godini putem Grada Vukovara rad kluba se financirao u 83%-tnom iznosu.