Vukovar je ove godine ponovno NAJBOLJI GRAD u Hrvatskoj u kategoriji Obrazovanje, demografija, mladi i socijalna politika, a među konkurencijom velikih gradova i gradova sjedišta županija!

Odlučeno je tako danas na izboru najboljih gradova koje provodi Jutarnji list te portal gradonačelnik.hr, a na temelju prethodno provedenih detaljnih analiza.

Nagradu je na dodjeli koja je upriličena u Zagrebu preuzeo gradonačelnik Ivan Penava.

 „Po drugi puta za redom zvati se najboljima u Hrvatskoj, i to u kategoriji Obrazovanje, demografija, mladi i socijalna politika, izuzetna je ponos i čast te predstavlja veliko zadovoljstvo. Poruka je ovo iz Vukovara kako se i u izazovnim vremenima može biti najbolji. Vukovar ne zaslužuje ništa manje od titule najboljega, stoga u nastojanjima da mu osiguramo sve što zaslužuje tome usmjeravamo svoj svakodnevni rad. Zasluga je to i svih građana grada Vukovara jer u suradnji sa svim djelatnicima Grada Vukovara ozbiljno shvaćamo dužnost brige za lokalnu zajednicu i njezin rast i razvoj. Neka ova titula bude na ponos svim našim sugrađanima te neka to bude podsjetnik da živimo u najboljem gradu kojeg trebamo voljeti i čuvati! Čestitam svim laureatima i finalistima izbora!“, poruka je gradonačelnika Penave povodom osvojene nagrade.

Podsjetimo kako je Vukovar prošle godine također proglašen najboljim gradom u Hrvatskoj u istoj kategoriji, a nerijetko se svrstava visoko među hrvatske gradove kada je riječ o izdvajanjima za obrazovanje, mlade i socijalnu politiku.

Od i dalje najnižih cijena vrtića koji nose titule najljepših i najboljih, do besplatnog školskog materijala, stipendija i nagrada za izvrsne studente, do brojnih projekata dogradnje vrtića i škola te unaprjeđenja njihovih sadržaja.

Ne zaboravimo istaknuti kako je u tijeku i unutarnje opremanje nove zgrade vukovarskog veleučilišta što će dodatno unaprijediti studentski standard na području Vukovara.

Za mlade obitelji pruža se podrška u vidu naknade za novorođenčad te naknade za opremanje prvog djeteta, stambeno zbrinjavamo stručne kadrove na području grada, a poznati smo i kao prvi grad u Hrvatskoj koji je uveo mjeru sufinanciranja režijskih troškova obiteljima s troje ili više djece do 16 godina starosti.

Ovo su samo neke od brojnih mjera kojima se Grad Vukovar svojim građanima trudi osigurati najbolje uvjete za život, a titula koja je u Vukovar stigla drugu godinu za redom daje do znanja kako je Vukovar, zaista, ugodno i lijepo mjesto za život.

U ovoj kategoriji natjecali su se još i Čakovec, Pazin, Sisak i Velika Gorica, a njima, kao i svim drugim nominiranim gradovima te dobitnicima nagrada Grad Vukovar upućuje iskrene čestitke!