Povodom obilježavanja 32. obljetnice sjećanja na hrvatske žrtve Kupresa, izaslanstvo Grada Vukovara predvođeno gradonačelnikom Ivanom Penavom odalo je počast polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća.

Na današnji dan prisjetili su se heroja kupreškog bojišta, 15 pripadnika 204. vukovarske brigade koji su svoje živote položili u obrani Kupresa i hrvatskoga naroda. Prisjetili su se također brojnih pripadnika HV-a i HVO-a koji su branili te prostore.

Robert Zadro, Dražen Kiš, Zdenko Marjanović, Franko Lohajner, Kruno Zmajlović, Šime Mađarević, Milan Berton, Andrija Marić, Denis Mihalić, Ivica Špišić, Ante Brkan, Marek Pamula, Leon Ogorodinkov, Vasil Šapinov, Gait Bandanev pripadnici su 204. vukovarske brigade koji su poginuli u obrani Kupresa.

Gradonačelnik Penava, s članovima Savjeta za branitelje gradonačelnika Grada Vukovara i obiteljima poginulih branitelja, svečano je otkrio spomen ploču koja je izrađena kao podsjetnik na hrabre ljude koji su svoje živote dali nakon preživljene bitke za Vukovar u bitci za Kupres.

Spomen ploča inicijativa je Savjeta za branitelje gradonačelnika Grada Vukovara i Udruge branitelja Vukovar – Kupres.

Tvrtki Modra stijena, koja je izradila i donirala ploču, uručena je zahvalnica.

Vukovar i Kupres branili su istinski heroji Domovinskog rata.
Neka im je vječna hvala i slava!

Foto: Dražen Jurmanović