Gradonačelnik Ivan Penava, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje Darko Dimić te pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Kristina Bilić susreli su se vijećnikom Gradskog vijeća Grada Čapljine Perom Previšićem te održali konstruktivan sastanak koji je bio dobra prilika za razgovor o smjerovima buduće suradnje dva grada.

Gradsko vijeće Grada Čapljine u travnju ove godine donijelo je odluku kojom jedna od najdužih ulica u Čapljini dobiva ime „Vukovarska ulica“. Na sastanku je bilo riječi i o mogućnostima potpisivanja povelje prijateljstva između Grada Vukovara i Grada Čapljine.

Gradski vijećnik Grada Čapljine Pero Previšić zahvalio je gradonačelniku Penavi na susretu te istaknuo kako je Gradsko vijeće Grada Čapljine jednoglasno izglasalo odluku o tome da se najduža ulica u Čapljini zove "Vukovarska ulica". "Današnja posjeta bila je radna, ali ujedno i prijateljska. Također, ovdje smo i s inicijativom da naša dva grada postanu gradovi prijatelju te se nadamo budućoj suradnji na raznim poljima.", rekao je između ostalog Previšić.

Gradonačelnik Penava zahvalio je na činu imenovanja ulice vukovarskom istaknuvši kako je to izraz istinskog poštovanja prema gradu Vukovaru i Domovinskom ratu koji je temeljna vrijednost hrvatskoga naroda. "Izuzetno je bitno povezivati se te imati jake veze s cijelom Hrvatskom, ali i hrvatskim korpusom u Bosni i Hercegovini. Sve nas to skupa jača te otvara brojne mogućnosti.", zaključio je Penava.