U Uredu gradonačelnika upriličen je sastanak s Veleposlanikom Republike Slovenije u Republici Hrvatskoj NJ.E. Gašperom Dovžanom, a u povodu njegovog nastupnog posjeta Gradu Vukovaru.

Sastanak je održan s gradonačelnikom Vukovara Ivanom Penavom, a nazočili su i zamjenik gradonačelnika Filip Sušac, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Kristina Bilić, ekonomski savjetnik u Veleposlanstvu Republike Slovenije Dušan Pšeničnik te policijski ataše Srečko Jarc.

Uputivši zahvale Veleposlaniku i njegovim suradnicima na konstruktivnom razgovoru i posjeti, gradonačelnik Penava istaknuo je kako je sastanak obilovao raznim temama. "Slovenija je naša susjedna zemlja, dijelimo povijest i kulturne značajke, stoga su teme za razgovor bile brojne. Posjeta je rezultirala razmjenom mišljenja i iskustava u raznim područjima, ali i razmatranjem mogućnosti buduće suradnje. Uvijek je dobro imati prijatelje te je važno njegovati dobre odnose sa susjedima, a Hrvatska i Slovenija su dobar primjer toga.", rekao je Penava.

"Mislim da već sada postoji vrlo dobra suradnja naše dvije zemlje te vjerujem kako je perspektiva još bolja. Hrvatska nije samo Zagreb, stoga mi je cilj posjetiti sve hrvatske županije i gradove koji su sjedišta županija. Upravo stoga sam danas u Vukovaru te mi je izuzetna čast biti ovdje. Razgovarali smo o potencijalima za suradnju, upoznat sam sa prilikama koje postoje u Vukovaru te ću Vukovar zasigurno preporučiti kada budem u prilici.", između ostaloga rekao je Veleposlanik te zahvalio gradonačelniku Penavi i suradnicima na gostoprimstvu.