Godišnja Nagrada Ivan Filipović najviše je priznanje djelatnicima u odgoju i obrazovanju, a nosi ime osnivača Hrvatskoga pedagoško-književnog zbora i Saveza hrvatskih učiteljskih društava Ivana Filipovića. Riječ je, dakle, o nagradi koja se dodjeljuje prosvjetnim djelatnicima za zapažene rezultate u teorijskom ili praktičnom radu u odgoju i obrazovanju te onima koji u svojoj sredini uživaju ugled uzornoga prosvjetnog djelatnika i stručnjaka, čestitoga i vrijednoga čovjeka i građanina.

Među ovogodišnjim dobitnicima nagrade u području osnovnog školstva je i Biljana Krnjajić, stručna suradnica knjižničarka iz Osnovne škole Siniše Glavaševića. Treće je ovo veliko priznanje za našu veselu knjižničarku, budući da je u školskim godinama 2019./2020. i 2020./2021. dobila i nagradu Ministarstva znanosti i obrazovanja za najuspješnijeg odgojno-obrazovnog djelatnika.

O Nagradi Ivan Filipović Biljana kaže:
„Iznimna mi je čast primiti ovo priznanje jer na neki način stavlja krunu na moj rad u odgojno-obrazovnom sustavu. Prošle jeseni napredovala sam i u zvanje izvrsne savjetnice što je ujedno i najviši stupanj napredovanja odgojno-obrazovnih djelatnika. Volim svoj posao, zato ga i radim svim srcem te se potpuno dajem djeci.“

Čestitamo našoj Biljani od srca, iščekujemo buduće uspjehe radosni i zadovoljni što je Vukovar na popisu gradova iz kojega dolaze najbolji!