Dana 11. rujna 2019. godine u Maloj vijećnici Vukovarsko-srijemske županije u Vukovaru, održan je sastanak Županijskog tima Vukovarsko-srijemske županije za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.

Na sastanku je jednoglasno usvojen prijedlog za sudjelovanjem članova tima na međusektorskim treninzima te je dogovoreno provođenje seta edukacija na temu Prevencija i suzbijanje nasilja prema ženama kroz edukaciju stručnjaka/inja iz sustava, kroz veliki europski projekt Vivien u koje su uključene institucije i organizacije četiri europske zemlje – Finska, Bugarska, Italija i Hrvatska. Treninge će provoditi udruga B.a.B.e te njihove vanjske suradnice.

Nadalje, Županijski tim će u suradnji sa Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Vukovarsko-srijemske županije obilježiti Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama na sjednici 20. rujna 2019. godine.
Konačno, na sastanku je usvojen i zaključak kojim se pozivaju jedinice lokalne i regionalne samouprave u svezi izrade i uvođenja rodno osjetljivog proračuna, uvrštenog u Nacionalnu strategiju zaštite od nasilja u obitelji za razdoblje od 2017. do 2022. godine - poglavlje III., mjera 3.