Dana 4.travnja 2024. godine u Mramornoj dvorani Gradskog muzeja Vukovar održan je četvrti koncert Koncertnog ciklusa Eltz. Nastupila je svjetski priznata i nagrađivana pijanistica Martina Filjak.

Glazbenu je naobrazbu stekla na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i na bečkom Konzervatoriju, a potom ju završila u renomiranoj klasi za soliste u Hannoveru. Pohađala je i majstorske tečajeve na prestižnoj Klavirskoj akademiji na jezeru Como u Italiji.

Renomirana umjetnica surađivala je uz orkestre i dirigente diljem svijeta, te s ponosom ističemo njen nastup u sklopu Koncertnog ciklusa Eltz.
U intimnoj atmosferi dvorane povezala se sa publikom predstavljajući program, a izvela je djela G.F.Händela, R.Schumanna, G.Donizettia/F.Liszta te za zahvalu na bis publike izvela je Nokturno.

Nakon izvanrednog koncerta pijanistici se zahvalila ravnateljica Ana Filipović.

Tradicionalno pripremamo darove za naše drage goste tako da smo ovaj put pijanisticu Filjak odlučili iznenaditi sa prigodnim darom Licitarskog vjenčića izrađenog od naših dugogodišnjih suradnika iz Osijeka obrta Blažeković

Ravnateljica se zahvalila Ministarstvu kulture i medija RH, Vukovarsko-srijemskoj županiji i Gradu Vukovaru na potpori za realizaciju Koncertnog ciklusa Eltz, gospodinu Davoru Bobiću na čiju je inicijativu Koncertni ciklus pokrenut, te naravno publici koja vjerno dolazi na naša događanja.

Sljedeći koncert zakazan je 19.travnja kada će nastupiti duo Eolian.