U Slavonskom Brodu 23.03. održalo se prvo regionalno natjecanje ženske sportske gimnastike u novoj sezoni, 1. Kolo kvalifikacija za Kup i Prvenstvo Hrvatske. Bila je to prilika svim gimnastičkim klubovima regije Istok da dovedu svoje gimnastičarke i da „odmjere snage“. Natjecale su predstavnice iz 9 gimnastičkih klubova, a ukupno je bilo oko 140 natjecateljica.


GK Vukovar imao je svoje predstavnice u četiri kategorije u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji. Ostvareni rezultati su odlični, slažu se treneri i uprava kluba.


Kadetkinje ekipno 3. mjesto, Pojedinačno 1. Franka Markešić, 7. Ema Županović, 12. Franka Ljubić, 13. Marina Đerđ i 19. Jana Cvetković.

Mlađe juniorke ekipno 1. mjesto, Pojedinačno: 1. Ana Vuk i 2. Lea Služek. 4. Iris Špehar, 13. Livija Horvat i 21. Mia Lozančić

Juniorke ekipno 2. mjesto, Pojedinačno: 2. Vita Panza, 6. Atina Simić , 8. Olivera Gavrilović , 9. Helena Badanjak, 11. Petra Kolarić i 13. Maja Marković


Mlađe seniorke ekipno 1. mjesto, Pojedinačno: 1. Monika Zovko, 2. Miljana Poznanović, 3. Ela Vojtkiv, 4.Valentina Mrkonja i 12. Nika Budim


Nakon ovog natjecanja GK Vukovar bogatiji je za 2 zlata, 1 srebro i 1 broncu ekipno i 3 zlata, 3 srebra i 1 broncu pojedinačno.


Početak sezone bio je naporan i težak, ali su treneri i uprava vrlo zadovoljni ostvarenim rezultatima.

Posebna pohvala ide natjecateljicama, kojima je ovo prvi nastup u Obaveznom programu, kao i natjecateljicama koje su ove godine prešle u novu kategoriju.

Nije bilo jednostavno složiti nove ekipe i pripremiti se, ali osvojena odličja svjedoče da su treneri uspjeli složiti dobre ekipe i ostvariti sve planirano.

Pred natjecateljicama Obaveznog programa su još dva kola u proljetnom dijelu sezone, jedno u travnju i jedno u svibnju, a volje i želje za napretkom ne nedostaje.

Treninzi se nastavljaju, a pred gimnastičarkama i trenerima su Proljetne pripreme i Prijateljski susret Vukovar-Skopje.