U Koprivnici se od 1. do 5. rujna održava Renesansni festival - turističko edukativna manifestacija (povijesni spektakl). Većina sadržaja vezana je uz 15. i 16. stoljeće, kada su i nastali bedemi i bastioni. Na festivalu su sudjelovale brojne kostimirane skupine, obrtnici, povijesne postrojbe, glazbenici iz Hrvatske ali i iz inozemstva, Slovenije, Italije, Mađarske, Slovačke i Češke, koji su dočarali život toga razdoblja.
Na poziv koprivničke Udruge za pomoć osobama sa mentalnom retardacijom, članovi Društva za pomoć mentalno retardiranim osobama vukovar - ''Golubica'', u pratnji zaposlenika i voditelja, u subotu 03.rujna 2011. godine, posjetili su Koprivnicu gdje nas je dočekao g. Zdenko Lončarić, predsjednik koprivničke Udruge, koji nas je ukratko upoznao sa poviješću i bogatim sadržajem festivala. Nakon okrijepe od dugog puta, u pratnji domaćina, krenuli smo u razgledavanje sajma na kojem smo bili oduševljeni radionicama starih zanata, prikazom života u viteškim logorima te gađanjem lukom i samostrelom. Nakon višesatnog obilaska sajma i pokojim sudjelovanjem u viteškim radionicama čekao nas je ručak koji nam je dao snagu za daljnje aktivnosti.
Nakon ručka, odmorni i puni dojmova krenuli smo u razgledavanje Koprivnice koja nas je očarala gradskim parkom sa paviljonom, župnom i franjevačkom crkvom i drugim znamenitostima, čime je ujedno i završio naš boravak u Koprivnici.
U povratku smo odmorili i okrijepili se u Našicama, te obišli lijepo uređen perivoj uz dvorac grofa Pejačević.
Uz pjesmu i smijeh u Vukovar smo stigli u večernjim satima i nestrpljivo iščekujemo ponedjeljak da razmijenimo dojmove i pregledamo fotografije i film sa ovog nezaboravnog izleta.

{gallery}vijesti/2011-09-05/02{/gallery}