Članovi Hrvatskog kulturno-glazbenog društva "DUNAV" iz Vukovara vratili su se s uspješnog gostovanja iz Slovačke, gdje su bili sudionici programa u sklopu proslave Hrvatskih dana i Dana općine Hrvatski grob, mjesta gdje živi hrvatska manjinska zajednica u Slovačkoj, udaljenog svega destak kilometara od Bratislave.

Odabrano između nekoliko prijedloga Hrvatske matice iseljenika, a u organizaciji i pod pokroviteljstvom Veleposlanstva RH u Slovačkoj i općine Hrvatski grob, članovi društva" DUNAV" Vukovar, bili su glavni nositelji svečanog programa, koji se odvijao od 09.-11.rujna 2011.g.

Tom prigodom je mješoviti pjevački zbor „Dunav", u mjesnoj crkvi nakon svečanosti otvorenja, izveo kvalitetan koncert, izuzetan glazbeni program u kojem je osim duhovnih pjesama bilo i prepoznatljivih svjetovnih pjesama, na koje je brojna publika reagirala sa oduševljenjem.

Sljedeći je dan bio posvećen hrvatskoj tradicijskoj kulturi, te su članovi folklora i tamburaške sekcije društva"Dunav", izveli na vanjskoj pozornici u Hrvatskom Grobu, kvalitetan program i pokazali svo bogatstvo hrvatske tradicijske kulture. Brojna publika je uživala u pjesmama i plesovima, te bogatstvu nošnje Slavonije i Srijema, ali i ostalih krajeva iz Hrvatske. Prezentirani su tako i plesovi Dalmacije, te pjesme i atraktivni plesovi bunjevačkih Hrvata. Grad Vukovar se uključio u realizaciju ove manifestacije, i sa svojim predstavnikom uveličao proslavu Hrvatskih dana u Hrv.Grobu, te učinio čast organizatorima, s kojima su ostvareni brojni kontakti, te izražena želja da nastavkom suradnje, kako na kulturnom planu tako i u ostalim područjima.

Članovi društva „DUNAV „ imaju razloga za zadovoljstvo, jer su opravdali povjerenje koje im dalo Veleposlanstvo RH u Slovačkoj, te su na najbolji mogući način predstavili grad Vukovar i hrvatsku tradicijsku kulturu.

{gallery}vijesti/2011-09-14/02{/gallery}