{gallery}2015/01/26/02{/gallery}Tradicionalna proslava Vinkova i blagoslov vinograda održana je 23. siječnja i u vinogradima vukovarskog VUPIK-a d.d. Dobro poznatu feštu sa degustacijom vina, pripremom slavonskih specijaliteta uz vatru na otvorenom i tamburaše organizirali su VUPIK i Turistička zajednica Grada Vukovara.
Davor Bošnjaković, glavni direktor Vupika d.d., pozdravljajući mnogobrojne goste rekao je kako ovom proslavom na simboličan način obilježavaju početak radova u 2015. godini, ne samo u vinogradima, nego i na svim ostalim ratarskim i povrtlarskim površinama. Dodao je kako su zadovoljni dosadašnjim radom i ulaganjima u ljude i tehnologiju, jer svake godine postižu sve bolje rezultate. - Nadamo se da ćemo trend postizanja sve većih uspjeha nastaviti i ove godine, istaknuo je Bošnjaković najavljujući izgradnju bioplinskog postrojenja na Ovčari te staklenika za proizvodnju rajčica.
Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i zamjenik župana vukovarsko-srijemskog Željko Cirba zahvalili su VUPIK-u d.d. na dosadašnjoj suradnji te izrazili zadovoljstvo zbog ostvarenih uspjeha i najavljenih programa razvoja poznate vukovarske tvrtke u proizvodnji hrane i priznatih vina.
Nakon prigodnih obraćanja vukovarski gvardijan i župnik fra Ivica Jagodić udijelio je blagoslov vinogradima i svima koji će u njima raditi sa željom za dobru i rodnu 2015. godinu.