U subotu 10. lipnja Sportska dvorana "Danijel Rehak" u Vukovaru bila je poprište borbi mladih dizača utega do 20 godina za ovogodišnje titule juniorskih prvaka Hrvatske.

Uz već tradicionalne medalje i pehare za najuspješnije pojedince i ekipe koje je osigurao Savez, domaćin je dopunio s peharima za najmlađe natjecatelje te za drugoplasirane i trećeplasirane apsolutno po "sinclair" bodovima. Djevojke su dobile po ružu, a svi natjecatelji zastavicu kluba.

U nadmetanju s kilogramima i konkurencijom najviše uspjeha imali su (prema očekivanju) članovi Kluba dizača utega "Vukovar" koji su osvojili ukupno 21 zlatno odličje, a prvaci Hrvatske u sve tri dizačke discipline su: LAURA MATIN do 45 kg., NATAŠA DERMIČEK do 59 kg., TANJA TURUKALO do 76 kg., SRĐAN MRĐENOV do 61 kg., NIKOLA TODOROVIĆ do 81 kg., DAVID TODOROVIĆ do 89 kg. i SERGEJ GAVROVSKI +109 kg.

Stepenicu niže na pobjedničkom postolju bili su MAJA KELL do 71 kg- i BRUNO PROKOP do 67 kg., dok je po jedno srebro i dvije bronce pripali Miji Ileš do 59 kg.i Željki Miljković do 64 kg., a Saša Dobrijević jedo 81 kg.bio tri puta četvrti.

Kod podijele pehara su opet prednjačili Vukovarci koji su od ponuđenih 10 pehara, osvojili 7, dok su 3 "otišla" u Dražice.

Gabriela Frlan (Dražice) i naš Bruno Prokop su najmlađi natjecatelji, Gabriela i Srđan Mrđenov su apsolutno trećeplasirani, Nataša Dermiček i David Todorović su apsolutno drugi, a najbolji pojedinci su Chiara Reljac (Dražice) i Nikola Todorović.

Pehari za najuspješnije ekipe u obje spolne konkurencije krasit će vitrine KDU "Vukovar".

Natjecatelji ovog Prvenstva Hrvatske imali su čast odličja primiti od Predsjednika Hrvatskog dizačkog saveza Boška Čavke koji je izrazio zadovoljstvo organizacijom natjecanja, a pohvale stižu od svih sudionika natjecanja.

Čestitke svim našim natjecateljima na ostvarenom izvanrednom uspjehu!

Uprava kluba