{gallery}2016/07/25/02{/gallery} U organizaciji MMA Teama Uragan iz Splita te uz pokroviteljstvo Predsjednice RH gđe Kolinde Grabar Kitarović, županije Splitsko-dalmatinske, Turističke zajednice splitsko-dalmatinske županije i grada Splita od 23. do 24. srpnja ove godine grad Split je bio domaćin Svjetskih igara borilačkih sportova (WMAG 2016).
Na natjecanju je nastupilo preko 200 sportaša iz BiH, Španjolske, Rusije, Srbije, Turkmenistana, Turske, Ukrajine, Irana, Azerbajdžana, Egipta i naravno iz Hrvatske koji su se u Sportskoj dvorani Visoka natjecali u više borilačkih stilova kako u borbama u ringu tako i na tatamiju u različitim borilačkim sportovima poput sve popularnijeg amaterskog MMA, grapplinga, combat jiu jitse i jiu jitse, te kickboxingu K1 i point fighting.
Ekipa Vukovarskog sokola nastupila je sa samo pet najtecatelja, Denis Matijašević, Dominik Matijašević, David Binder, Dominik Martić i Mirna Pejić, kojoj je ovo bilo prvo natjecanje predvođeni trenerom Crnjac Josipom.
Iako brojčano skromni osvojili su 15 medalja u svojim disciplinama i kategorijama a osvojen je i pehar za najboljeg MMA borca. Medalje su osvojili
DAVID BINDER 1 ZLATO I 3 SREBRNE MEDALJE
DOMINIK MATIJAŠEVIĆ 2 SREBRA I 4 BRONCE
DENIS MATIJAŠEVIĆ 1 SREBRO I 1 BRONCA
MIRNA PEJIĆ 1 SREBRO
DOMINK MARTIĆ 1 BRONCA
TRENER CRNJAC JOSIP ZLATNU MEDALJU I DIPLOMU ZA UČESTVOVANJE NA WORLD MARTIAL ARTS GAMES I COMBAT JIU JITSU
David Binder je osvojio i pehar na najboljeg amaterskog MMA borca prvenstva.
Svaka minuta provedena na treningu uz znoj i poneku suzu se isplatila, na svakom natjecanju smo sve bolji i uspješniji i izuzetno se ponosim svojim borcima prvenstveno zbog toga što su bili bolji i uspješniji od natjecatelja koji treniraju u puno boljim uvjetima nego što mi imamo i sa puno većom financijskom i moralnom podrškom institucija gradova iz kojih dolaze. Također moram istaknuti da smo odlazak i boravak na natjecanju financirali isključivo iz vlastitih sredstava tako da se zahvaljujem roditeljima natjecatelja koji su unatoč svemu uspjeli nas podržati i omogućiti nam dolazak na ovo Svjetsko prvenstvo WMAG 2016 kako bi mogli pokazati što znamo. .Također moram se posebno zahvaliti Udruzi HVIDR-a Vukovar i gosp. Jurić Slavku koji su nam ustupili svoje kombi vozilo kako bi mogli otputovati u Split kao i obitelji gosp Višić Damira iz Solina na ukazanom gostoprimstvu jer bez njihove pomoći ne bi mogli otputovati na ovo prvenstvo . Opravdali smo njihovo povjerenje osvajanjem velikog broja medalja i čestitam svim mojim borcima na pokazanom znanju i uspjehu, idemo dalje, uz moto kluba „ŠTO BOG DA I SREĆA JUNAČKA“ – izjavio je trener Crnjac.