Za godinu koju smo ispratili, s pravom možemo reći da su je što se tiče vukovarskog sporta, uspjesima obilježili članovi Kluba dizača utega "Vukovar".

U skromnim uvjetima, naši mladi natjecatelji uspješno su nastupili na svim natjecanjima po kalendaru Hrvatskog dizačkog Saveza, kao i na nekoliko međunarodnih turnira od kojih su dva organizirana u Vukovaru, kao i Prvenstvo Hrvatske za juniore.

Brojke osvojenih odličja, priznanja i pehara govore o uspjesima, a naše mlade natjecateljice su ekipne prvakinje Hrvatske za uzraste U15, U17 i U20. U seniorskom nacionalnom prvenstvu osvojeno je četvrto i drugo mjesto u Kupu Hrvatske, dok je muška ekipa peta u državi.
Treba istaknuti da su naše ekipe sastavljene uglavnom od natjecatelja mlađih uzrasta, pa su i uspjesi tim veći.

Na pojedinačnim prvenstvima Hrvatske osvojeno je 63 odličja, od toga 27 za uzraste mlađih kadeta i kadeta (24 zlata i 3 srebra), 27 za juniore (10 zlata,12 srebra i 5 bronci) i 9 srebrnih odličja sa seniorskog državnog prvenstva.

Olimpijsko dizanje utega je veoma kompleksan i zahtjevan sport, koji uz "nadmetanje sa kilogramima", zahtjeva puni angažman onih koji se njime bave te svakodnevno uvježbavanje zahtjevne tehnike i rad na poboljšanju brzinskih i motoričkih sposobnosti.

Uz osvojena odličja, priznanja i pehare, naši mladi natjecatelji su tijekom natjecateljske sezone čak 143 puta pomjerali granice državnih rekorda za mlađe uzraste u svim dizačkim disciplinama i to:

LUCIJA GRAČANIN do 53 i 58 kg 43 puta (18 za mlađe kadete, 15 za kadete i 10 za juniorke),

ANA CRNJAC +69 kg (27 puta za mlađe kadete i 1 puta za kadete.

HERMANA DERMIČEK do 63 i 69 kg čak 72 puta ( po 24 puta za sva 3 mlađa uzrasta)

Odlični nastupi i ostvareni rezultati Lucije i Ane nisu mogli ostati nezapaženi te ih je Izbornik Hrvatske dizačke reprezentacije Boško Čavka pozvao za nastup na Europskom prvenstvu za natjecatelje do 15 godina održanom u Poljskoj, na kojem je Lucija ostvarila plasmane na 7. mjesto u sve tri dizačke discipline, dok je Ana bila 7. u izbačaju i 8. u trzaju i biatlonu.

Zahvaljujući našim rezultatima, naš rad je prepoznat i u Hrvatskom olimpijskom odboru, koji nam je odobrio nabavku skupih natjecateljskih utega u vrijednosti od 50.000 kuna, koji nam uskoro trebaju stići te smo dugoročno riješili problem kvalitetnih rekvizita.

U protekloj 2016. godini osim rezultatskih uspjeha, proslavili smo i naš jubilej, 60 godina dizanja utega u Vukovaru i povodom toga izdali i monografiju pod istim nazivom.
Naš jubilej je uveličao i Hrvatski dizački savez, uručivši plaketu klubu za 60, a Milanu Kordiću za 50 godina uspješnog rada u dizanju utega.

Odlukom gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Penave, za postignute uspjehe, nagrađene su naše državne prvakinje: Nataša Dermiček, Lucija Gračanin, Barbara Topolovec, Ana Crnjac i trener Milan Kordić.
Na ovom prijemu, gradonačelnik Penava je govorio o kapitalnim ulaganjima u sportsku infrastrukturu u Vukovaru, navodeći gimnastičku dvoranu, skoro otvaranje bazena i u perspektivi atletsku stazu na gradskom stadionu što je za svaku pohvalu, ali bi bilo lijepo da se uvjeti za rad poboljšaju i nama.
Za one koji ne znaju, mi svoje uspjehe gradimo u skladišnom prostoru Sportske dvorane koji nema niti jednog vanjskog zida, te tako ne postoji niti mogućnost dovoda svježeg zraka u prostor te je u ljetnim mjesecima stanje neizdrživo, odbojno za nove članove i neprimjereno sa zdravstvenog aspekta.
Mi smo skromni sportaši, ne tražimo ništa megalomanski, ali mislimo da smo svojim radom zaslužili ugradnju ventilacijsko-klimatskog uređaja u postojeći prostor ili naše preseljenje i odvijanje trenažnog procesa u dio prostora koji postoji u Sportskoj dvorani i ima sve uvjete za bavljenje našim sportom.

Osim gore navedenih, svoj doprinos uspjesima kluba, dali su još: Jelena Magdalena Topolovec, Željka Miljković, Mirela Čanak, Lorena Matin, Rado Bosić, Josip Parić, Bogdan Jugović Zdenko Prokop, Josip Džaja, Marijo Rogić, Dražen Vidić i Vladimir Kikić.

Čestitke svim našim članovima, a onima koji nisu upućujemo poziv da to postanu!

Uprava KDU "Vukovar"