Pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske i njenog izaslanika Tomislava Mađara a uz nazočnost državne Tajnice za sport, proslavljene Janice Kostelić, Predsjednika HOO-a Zlatka Mateše, Gradonačelnika Splita, Župana Splitsko-dalmatinske županije i drugih uzvanika u Splitu je od 01. - 08. travnja održano ovogodišnje Prvenstvo Europe za seniore, najveća sportska manifestacija u Hrvatskoj u 2017. godini.
U natjecanju za Europska odličja, sudjelovalo je ukupno 275 natjecatelja (123 u ženskoj i 152 u muškoj konkurenciji) iz 41 zemlje.
Ovo natjecanje prenosila je HRT i EUROSPORT u 60 zemalja.
Čestitke Hrvatskom dizačkom savezu za uspješnu organizaciju ovog spektakla, stižu sa svih strana a odličja su najboljima uz predstavnike Europske dizačke federacije, uručivali i proslavljeni hrvatski sportaši Sandra Perković, Ana Zaninović i Dino Rađa.
Kako smo već ranije najavili, Izbornik Hrvatske Reprezentacije Boško Čavka, odlučio je pomladiti Hrvatsku Reprezentaciju, te je pozive za nastup u dresu sa državnim Grbom, dobile tri mlade Vukovarke, Lucija Gračanin, Hermana Dermiček i Ana crnjac, dok je u stručnom stožeru Reprezentacije bio njihov trener Milan Kordić.
Rezultat i plasman naših mladih Reprezentativki nije bio primaran, jer u Split su išli stjecati međunarodno iskustvo i rečeno je da je plasman među 20 najboljih u Europi uspjeh.
Naše mlade Reprezentativke u Splitu su nadmašile same sebe, podigavši uspješno sve zadane težine i sa po 6 uspješnih pokušaja, ostvarile su plasmane na 20-to, 10-to i 9-to mjesto u Europi, postavivši 21 novi državni rekord za mlađe uzraste natjecatelja.

LUCIJA GRAČANIN (16) prva je od Vukovarki izišla na podij i u kategoriji do 58 kg., ostvarila rezultate od 54 kg. u trzaju, 64 kg. u izbačaju i 118 kg. u biatlonu i zauzela 20. mjesto, postavivši 5 novih državnih rekorda (trzaj, izbačaj i biatlon za U17 i trzaj i biatlon za U20).

HERMANA DERMIČEK (15) u kategoriji do 75 kg., ostvarila je rezultat od 55+67=122 kg. i zauzela 10. mjesto i postavila 7 novih rekorda (trzaj, izbačaj i biatlon za U15, trzaj, izbačaj i biatlon za U17 i izbačaj za U20).
Hermana je u Splitu dizala na svoj 15-ti Rođendan a Hrvatski dizački savez je dokazao da vodi potpunu brigu o svojim mladim Reprezentativkama, uručivši joj javno na natjecateljskom podiju, Rođendansku tortu sa ucrtanim logom Europskog prvenstva. Kada je na velikom video-zidu izašao natpis "SRETAN ROĐENDAN HERMANA", potekle su suze radosnice !

ANA CRNJAC (14,5) bila je najmlađa natjecateljica na Europskom prvenstvu, nastupila je u kategoriji +90 kg. i ostvarila rezultat od 57+70=127 kg. i zauzela je 9.mjesto, što je najbolji plasman od svih 8 hrvatskih reprezentativki a novi uspjeh, "začinila je sa 9 novih državnih rekorda i to po tri za uzraste U15, U17 i U20.

Uspješan nastup na Europskom Prvenstvu, plod su dobrog stručnog rada sa našim mladim Reprezentativkama, pa čestitke pripadaju kako njima, tako i njihovom treneru Milanu Kordiću.